Den store bussboka

Historier fra bussjåfører

Bussparty

13Noen ganger, for eksempel hvis et selskap har vunnet en anbudsrunde og handlet mange nye busser, kan man i et busselskap ha et behov for å ha en slags feiring sammen. Dersom dette foregår i den varmere årstid, kan man for eksempel velge å holde en grillfest med offisiell åpning av ny vaskehall og feire anbudsstart og nye busser. Her kommer en liten historie om hvordan en slik kveld kan foreløpe.

Bussjåførene kom stimende fra alle kanter og stasjoneringssteder. En high-tech turbuss plukket opp sjåfører utover en av dalene, på vei til grillfesten. Solen skinte vakkert gjennom rutene mens bussen føk elegant gjennom vårlig landskap. Stemninga var høy og den alltid gode sosiale tonen var ekstra tydelig på en slik aften.

Vel fremme myldret det allerede av smilende, sultne og forventningsfulle sjåfører. To nye busser var vakkert stilt opp med sløyfer og ballonger og rulletekster i skiltene der selskapet gratulerte seg selv med de nye bussene. Det rumlet ekstra i magen da grillukta fylte neseborene, for mange av sjåførene hadde sannsynligvis sultet seg hele dagen i forventing om dette måltidet.

Først var det et lite infomøte innendørs. Det var uvanlig stort oppmøte, og de som kom sist inn i lokalene fordi de var så opptatt med å sniktitte på de nye bussene, måtte i ytterste konsekvens sitte helt ute i korridoren. Mat lokker tydeligvis flere sjåfører til infomøter, og alle håpte at ledelsen virkelig ville satse på denne lokkemetoden i tiden fremover også.

Det skulle ikke så fryktelig mye info til før sjåførene begynte å se lengtende mot døra, og sniffet i lufta etter grillukta som sivet inn døra, og pauserommet gikk fra hundre til null på forbausende kort tid da direktøren etterlengtet erklærte at det var tid for feiring og grill.

Sjåførene dro med seg stolene ut på asfalten og benket seg mellom busser og griller og bord med alskens tilbehør. Langbord var dekket inne i vaskehallen, men sola lokket mange til å sitte utendørs. Festavdelingen ble selvsagt innledet med en sang, skrevet av feststundens bløtkakeansvarlige. Sangen var av høy kvalitet, men sjåførgjengen lød ikke akkurat som et vakkert mannskor, og kun noen spredte røster kunne høres. Sangen ble dog gjennom gjennomført med komp fra et elektrisk piano, og avsluttet med rungende applaus. Deretter skulle den nyutnevnte «ordensmann» få gleden av å klippe snora til vaskehallen. Det gjorde han til alles store jubel.

Grillmaten smakte utmerket, og her kommer anmeldelsen av kveldens bløtkake: Bløtkaken, også kalt kremkake, var i dette tilfellet en kake bestående av flere lag sukkerbrød skilt med krem og fyll. Kaken var til slutt dekket med pisket krem. Kaken var pyntet med strø av forskjellige sorter, blant annet sjokoladebiter og marsipanroser. Fin konsistens og bra ettersmak. Hele kaken ble momentant spist opp. Terningkast 6.

Noen ungjenter kom forbi, og da de kjente igjen noen av sjåførene lurte de undrende på om bussene fremdeles gikk, selv om sjåførene satt på bussparty.

Etter at sjåførene hadde spist seg mette var det på tide å ta de nye bussene i nærmere øyesyn. Sjåfører flokket seg rundt og inni bussene, testet og trykket på alt mulig som nysgjerrige, små unger. Bussene så bra ut og sjåførene gleder seg til å prøve dem.

Kveldssola begynte å forsvinne bak hustakene og etter hvert fikk enkelte etternølere streng beskjed om at bussen fra indre bygder straks hadde avgang. Et lystig, mett og harmonisk knippe bussjåfører kjørte lykkelig opp igjen dalen i solnedgangen etter en trivelig kveld sammen med gode kolleger. Også kan man jo ta med standardavslutninga: «Og alle var enige om at det hadde vært en fin kveld.»

Updated: 13. februar 2015 — 15:35

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Den store bussboka © 2015 Frontier Theme