Den store bussboka

Historier fra bussjåfører

Nøkkeltrøbbel

03Når man skal ut og kjøre etter en pause, hender det gjerne at man går og henter nøkkelen til den aktuelle bussen litt før tida, slik at man er klar. En dag gjorde en sjåfør nettopp dette. Selskapet hadde mange av disse bussene av samme slag og sjåføren skulle fylle diesel på og vaske den ene bussen før turen etterpå gikk videre med en annen buss. Siden alle nøklene til denne busstypen passet til alle de andre også, om hverandre, bestemte sjåføren seg bare for å ta med seg nøkkelen til den siste bussen som skulle brukes, slik at det ikke ble nødvendig å gå inn igjen for å henge på plass igjen den ene nøkkelen og hente den andre. Da den første bussen ble kjørt til dieselpumpa, ble buss nummer to skimtet på parkeringa. Greit, da visste jo sjåføren hvor den stod. Etter dieselfylling og vaskehall, ble den første bussen parkert og sjåføren var på vei til buss nummer to. Bortsett fra at den ikke stod der lenger. Noen andre må ha tatt en annen nøkkel og kjørt av sted med den, for den riktige nøkkelen lå jo i sjåførens lomme. Det var nå bare femten minutter til avgang og sjåføren begynte å bli en smule stresset. Nøkkelen var jo på plass, men det hjalp ikke så mye når selve bussen var borte. Heldigvis kom det forbi en annen sjåfør som hadde sett hvem som hadde reist avsted med den aktuelle bussen, og denne sjåføren ble oppringt. Bussen ble gjenforent med sjåføren som skulle ha den, og avgangen til byen gikk på tida, som den skulle. Men moralen er at det ikke trenger å bety at bussen er til stedet, selv om nøkkelen er det. Eller motsatt.

Updated: 13. februar 2015 — 15:20

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Den store bussboka © 2015 Frontier Theme