Den store bussboka

Historier fra bussjåfører

Når alt skjer på én gang

02Noen ganger skjer alt på en gang, og en avslappende tur blir i stedet svært stressende. For eksempel når man skal dra ut på en langrute og plutselig, ti minutter før avgang, kommer det en folkemengde som skal være med. Noen har kanskje barnevogner, noen har rullatorer, og det blir så fullt at noe må inn i midtgangen bak og noe må legges i bagasjelukene under bussen, som selvsagt allerede er ganske fulle av bagasje. I tillegg skal flere oppdatere kortene sine, og noen bruker lang tid på å telle mynter. Noen lurer på om man kan ta med noe hittegods til endestasjonen, og andre skjønner ikke språket. Barn griner og mens man billetterer må man åpne dørene bak for flere barnevogner, og dermed også følge med i speilet at ikke noen andre går inn bakdøra. Selvsagt trykker man på feil knapp og lukker fordøra i stedet for å åpne bakdøra, slik at køen bli klippet av og de som står igjen utenfor begynner å banke på vinduet. Når man endelig får åpnet riktig dør, har tre stykker validert busskortene sine uten at man har fått det med seg, og man får himling med øynene når man spør om de ikke hadde tenkt å betale. Ei kommer og sier at hun egentlig har skolekort, men hun har glemt det, og man må bruke tid på å diskutere med henne om at da må hun kjøpe vanlig billett. Så går man kanskje tom for kronestykker, og må bruke ekstra tid på å slå ut spesialbilletter til nærmeste sum man kan gi veksel på. Det begynner å lukte spy i bussen, men man rekker ikke å lete etter kilden, for noen kommer med pakker som skal være med og man må selv levere en som man hadde hatt med seg. Så må man annulere billetter fra noen som kommer frem igjen og sier fornærmet at de jo er honnør. Når halvparten av passasjerene har spurt om man egentlig skal dit man skal, innser man kanskje at man har glemt å stille inn den riktige teksten i skiltet. Når man har stilt det rett, fortsetter imidlertid folk å spørre for sikkerhets skyld. To minutter over avgangstid begynner hjulene omsider å rulle på seg, men man må bråbremse når en etternøler banker på fordøra og vil være med. Vedkommende har selvsagt funnet ut at dette er en bra dag å oppdatere kortet sitt på. I slike tilfeller kan man som sjåfør bli ganske klam under sjåførdrakta, men heldigvis er dette mer unntaket enn regelen. Det er i hvert fall sjåførene som klarer å holde hodet kaldt i slike situasjoner og likevel yte god service til passasjerene, som virkelig kan kalles bussjåfører med godt humør!

Updated: 13. februar 2015 — 15:18

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Den store bussboka © 2015 Frontier Theme