Den store bussboka

Historier fra bussjåfører

Jo flere sjåfører, jo mer søl

13I sommerferien blir mange av bussene som er stasjonert rundt forbi for skolekjøring, parkert ved hovedgarasjen for vedlikehold og en grundig vask. I slutten av sommerferien må da alle bussene stasjoneres rundt igjen, og settes klare til neste skoleår.

Denne historien handler om en flokk på seks sjåfører og en verkstedmann som var ute på nettopp et slikt oppdrag. De hadde startet med hver sin buss og plukket hverandre opp etter hvert som de satte fra seg bussene. Da alle bussene var stasjonert der de skulle var naturlig nok alle sjåførene samlet i den siste bussen, som skulle tilbake til utgangspunktet. Den sjåføren som kjørte diskuterte med en av de andre hvilken av de parallelle dalene som kunne foretrekkes på veien tilbake og valgte naturlig nok sin egen favorittdal.

Det er ikke alltid lurt å velge en favorittdal, for da kan det plutselig skje noe. I dette tilfellet, kom en lastebil midt i mot, og på en så smal vei med veiskuldre så små at man ikke har noe som helst å gå på, så gikk det som det kunne. Bussen kom for langt ut og skar utenfor asfaltkanten. Det hele gikk veldig fort, og plutselig stod bussen helt på skrå uten mulighet for å komme noen vei videre på egenhånd. Sjåførene hoppet forfjamset ut av døra som nå helte ned mot jordet. Bussen stod, i den grad man kan si det, trygt og godt. Den var i hvert fall ikke i ferd med å kante. Folk som kjørte forbi kikket imidlertid rart bort på sjåførgjengen, verkstedmannen og den tvilsomt parkerte bussen. En av selskapenes servicebiler kom for å hente alle sjåførene, og lot bussen stå igjen til et eller annet redningskjøretøy ville komme til unnsetning. Sjåførene kikket gjennom servicebilens bakrute på bussen som stod fullstendig på skrå. En av sjåførene lo av et bilde han hadde tatt på skrå med mobiltelefonen sin, som fikk bussens vinkel til å se enda mer unaturlig ut.

Historien endte heldigvis godt. Bussen fikk ikke en skramme, men litt verre gikk det med stoltheten til sjåføren som resten av sin karriere ville få høre at man ikke bør velge feil dal.

Updated: 13. februar 2015 — 15:13

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Den store bussboka © 2015 Frontier Theme