Den store bussboka

Historier fra bussjåfører

På tur med 60 meter buss

02…delt på fire da, selvsagt. Et busselskap hadde fått seks nye 15 meter lange busser, og skulle ta med en gjeng sjåfører på en øvelsestur i byen med fire av disse lange bussene. Et knippe sjåfører hadde møtt opp, men avreisen ble litt forsinket fordi man måtte vente på de siste to sjåførene som kom rett fra jobb og rushtrafikk.

Fire lange, identiske busser med «Opplæring» i skiltet, dro altså innover til nabobyen med tre-fire sjåfører i hver buss. Sjåførene prøvde litt forsiktig å foreslå at navnet på busselskapet kanskje heller kunne stå i skiltet, eller noe litt mer diskret, men motargumentet gikk ut på at med «Opplæring» var det lov å kjøre uten sjåførkort i fartsskriveren. Så avgårde dro gjengen, med godt humør.

Da konvoien kom til byen delte de seg i to, og kjørte frem og tilbake og på kryss og tvers. Splitter nye 15-metere myldret i bysentrum, opp til sykehuset og til universitetet. Bybussjåførene flirte litt for seg selv og kikket litt rart på bussene da de traff de for n’te gang i en eller annen gate. På busstoppet ved universitetet satt det et par med en hund. Hva de gjorde der på benken i bussbua hele kvelden, kan man jo lure på, men når man ganger fire busser med fire sjåfører så traff de i hvert fall bussene ganske mange ganger, så etter hvert begynte de å hilse på hverandre. De hilste og smilte tilbake.

Angående bybussjåfører: Da en av 15-meterne kom opp til sykehuset stod det et par bybusser og ventet på avgang, og lenger borte stod det en fyr som liknet på en sjåfør og kikket på bussene som kom kjørende. Da gjengen nærmet seg så de at «bybussuniformen» faktisk var en blå grilldress, uten at det skal sies noe som helst mer om verken grilldresser eller bybussuniformer.

Men oppsikt vakte naturlig nok opptoget, med alle de 60 meterne med buss som ble kjørt rundt i kruseduller. Da de stod i lyskrysset fra rutebilstasjonen kom det plutselig to damer springende ut i veien med mobilkamera og begynte å ta bilder av skiltkassene med «Opplæring» i, og bussene og sjåføren som kjørte akkurat da. Sjåførene var litt usikre på om de skulle smile eller prøve å skjule seg.

Målet med turen var jo å få prøvd 15-meterne i byen og på rutene deres i sentrum, noe som viste seg å være mye mer uproblematisk enn det de tidligere hadde fått presentert av fyren som ledet presentasjonen av de nye bussene. Så disse nye, lange bussene ble avmystifisert, til tross for at det nærmest skulle være umulig å manøvrere disse uten å rive med seg eller ødelegge alt i nærmeste omkrets.

Noen hadde reklamert med at sjåførene skulle ha seg en pizza, hvilket enkelte gledet seg veldig til. Noen var jo sultne og kom rett fra jobb. På hundrede runde gjennom byen rumlet det i magen til en av sjåførene, men de andre sjåførene ville plutselig helst hjem. De slapp de mest sultne sjåførene av på rutebilstasjonen mens de siste sjåførene tok sine siste runder og de rakk akkurat å trykke i seg en burger hver. Det dempet sulten, men ble ikke den gastronomiske opplevelsen sjåførene hadde sett for seg.

På vei hjem stoppet gjengen på en busslomme, av en eller annen grunn, og en av sjåførene ba en kollega stille seg bak bussen litt. Han sa det med en stemme som tydet på at dette liksom var et litt sånn viktig oppdrag. Den andre sjåføren følte kanskje at det var noe som skurret, men snill og lydig som sjåføren var, fulgte vedkommende selvsagt ordre. Sjåføren stod der og lurte litt på hva som egentlig skjedde, mens de andre sjåførene prøvde å undertrykke harkende latter og å se uskyldige ut. Plutselig fikk sjåføren bak bussen en spylersprut rettet mot seg. Den morsomme kollegaen spylte ryggekameraet, samt den snille og greie sjåføren. Men til de rampete sjåførenes fordel så virket det kanskje som om de fikk litt dårlig samvittighet etterpå.

Konklusjon: 15-metere er ikke skummelt, men ryggekamera kan være.

Updated: 13. februar 2015 — 14:13

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Den store bussboka © 2015 Frontier Theme